Praktijkdag: De do’s-and-don’ts van een goed politieverhoor, inclusief het verhoor van psychopaten

Inschrijving voor Praktijkdag: De do’s-and-don’ts van een goed politieverhoor, inclusief het verhoor van psychopaten | Inclusief het nieuwe handboek Politieverhoor
210,00 € 173.55 EUR
(Inclusief BTW) Q

Samenvatting

In hoeverre verschilt een verhoor als de verhoorde psychopathische of andere trekjes heeft? Hoe kan men een psychopaat herkennen? Wat zijn de do’s-and-don'ts bij zo’n verhoor?

Om het verhoor van een psychopaat goed te kunnen vergelijken met andere verhoren, organiseren we het thema politieverhoor ditmaal in het format van een volledige dag. Het eerste deel gaat over de basistraining en over het stappenplan van het verhoorschema. Aan de hand van concrete voorbeelden leer je waarmee je tijdens een verhoor rekening moet houden, wat de positie is van de verhoorder, of de good cop/bad cop-methode echt bestaat en andere bekende truken. Hoe bouw je een contact met de verhoorde? Hoe kan je garant staan voor de bewijswaarde van een verhoor? Enz.

Het tweede deel gaat dieper in op de persoonlijkheidskenmerken van een psychopaat en een toetsing van zijn verhoor aan het stappenplan. Zijn wij allemaal psychopaat of is dat een fabeltje? Hoe kunnen we een verhoor opbouwen dat zinvol is naar bewijswaarde in een onderzoek?

Spreker Philippe Descans toont aan dat het noodzakelijk is dat de verhoorder sterk in zijn schoenen moet staan om op een wettelijke basis een (bruikbaar) verhoor te kunnen doen. Dit maakt hem/haar ook zelfverzekerder en zorgt voor een evenwichtige balans tussen de verhoorder en de verhoorde.


Erkenning baremische opleiding en erkenning IGO aangevraagd.


Deze opleiding is voorbehouden voor:

Politie en magistraten


Over de spreker:

Philippe Descans is teamchef bij de lokale recherche in Lokeren en aanvullend verhoorcoach en docent verhoortechnieken.

Datum & Tijd
dinsdag 12 november 2024
09:30 16:30 (Europe/Brussels)
Locatie

Oude Abdij

Drongenplein 26/27,
9031 Gent
België
--Oude Abdij--
routebeschrijving​
Organisator

POLITEIA NV/SA

+32 2 289 26 10
info@politeia.be

DELEN
Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.