Seminarie: De cruciale aspecten van het bewijsrecht bij burgerlijke en strafzaken

Registratie
Gratis
(Inclusief BTW) Q

Geachte gerechtsdeskundige,

Uitgeverij Politeia en Meester Antoinette Spreutels van het advocatenkantoor DE GROOTE-DE MAN nodigen u van harte uit voor een opleidingsnamiddag die geheel in het teken staat van bewijsrecht, zowel in burgerlijke zaken als strafzaken. Deze sessie biedt een uitgebreide verkenning van de cruciale aspecten van bewijsvoering, waaronder de verschillende soorten bewijzen, de regels rond hun toelaatbaarheid, en de manier waarop bewijzen worden gewaardeerd door de rechter.

Tijdens deze opleidingsnamiddag wordt bovendien specifiek ingegaan op de rol van deskundigen bij het verzamelen en presenteren van bewijsmateriaal. U leert hoe uw verslagen gehanteerd worden door advocaten in een procedure en welke gevolgen dit kan hebben. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de methodologie van bewijsgaring en de juridische eisen waaraan bewijsmateriaal moet voldoen.

Er zal volop ruimte zijn om uw concrete vragen te stellen en praktijkervaringen te delen met collega's. Deze opleiding biedt u dus niet alleen een theoretische verdieping, maar ook praktische handvatten om uw rol als gerechtsdeskundige nog beter te vervullen.

Mis deze waardevolle kans niet om uw kennis en vaardigheden in het bewijsrecht te versterken. Wij kijken ernaar uit u te verwelkomen!

De opleiding zal gegeven worden door Meester Rik Vanreusel en door Meester Steven De Grave, beide aangesloten bij DE GROOTE-DE MAN-advocaten.

Ben je benieuwd naar de andere opleiding uit deze reeks? Klik hier


Deze opleiding is voorbehouden voor:

gerechtsdeskundigen


Over de sprekers:

Rik Vanreusel studeerde Rechten aan de UGent waar hij afstudeerde met onderscheiding in de specialisatie strafrecht. Zijn voorliefde voor strafrecht speelde al tijdens zijn studies een prominente rol. Zijn talent als pleiter werd in die periode ook al bekroond toen hij als student laureaat werd in de pleitwedstrijd ‘Assisen’. Sedert 2012 is Rik werkzaam als advocaat. Op heden is hij aangesloten aan de balie van Oost-Vlaanderen, Gent.

Rik is zich doorheen de jaren steeds blijven bijscholen en verdiepen in het straf(proces)recht. In 2012 volgde hij de opleiding “How to Litigate Before the European Court of Human Rights” in Straatsburg. In 2015 behaalde hij het getuigschrift ‘Cassatie in Strafzaken’.

Rik fungeert eveneens als SALDUZ-trainer. Zo geeft hij opleidingen aan advocaten over bijstand van cliënten bij verhoren door de politie of door een onderzoeksrechter.

Steven De Grave leidt binnen het kantoor de afdeling Data, Tech & Entertainment. Hij richt zich op de juridische vraagstukken van ondernemers en staat hen bij in geval van geschillen, de onderhandeling en opmaak van contracten en andere juridische onderwerpen.


Verder staat Steven als privacy expert bedrijven bij met betrekking tot de bescherming en correcte verwerking van persoonsgegevens, en dit in verschillende sectoren zoals gezondheid, HR, marketing, e-commerce, sport, enz.


Daarnaast heeft Steven ook veel ervaring in arbeidsrecht en helpt hij cliënten met hun arbeidscontracten of adviseert hij over arbeidsrechtelijke vragen. In het verleden werkte hij ook regelmatig als “in-house lawyer”. Die ervaring geeft hem een uniek perspectief. Hij kent immers niet alleen de uiterlijke, juridische kant van een onderneming, maar ook het reilen en zeilen van binnenuit.


Datum & Tijd
maandag 9 december 2024
14:00 17:00 (Europe/Brussels)
Locatie

POLITEIA NV/SA

Keizerslaan 34
1000 Brussel
België
+32 2 289 26 10
info@politeia.be
routebeschrijving​
Organisator

POLITEIA NV/SA

+32 2 289 26 10
info@politeia.be

DELEN
Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.