Seminarie: De rol van gerechtsdeskundigen in burgerlijke en strafrechtelijke procedures

Inschrijving voor Seminarie: De rol van gerechtsdeskundigen in burgerlijke en strafrechtelijke procedures
155,00 € 128.1 EUR
(Inclusief BTW) Q

Geachte gerechtsdeskundige

Uitgeverij Politeia en Meester Antoinette Spreutels van het advocatenkantoor De Groote - De Man nodigen u uit voor een opleidingsnamiddag waarin we samen de basiskennis van burgerlijk procesrecht en strafprocesrecht opfrissen. Tijdens deze sessie zullen we uitgebreid ingaan op het verloop van een burgerlijke of strafrechtelijke procedure, de verschillende soorten procedures en de terminologie die hierbij komt kijken. We bespreken waarom deskundigen worden aangesteld en hoe deskundigenverslagen op tegensprekelijke wijze worden aangewend binnen de verschillende procedures.

Er zal voldoende ruimte zijn om concrete vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Deze middag biedt een waardevolle gelegenheid om uw kennis bij te spijkeren en goed voorbereid te zijn voor uw rol in juridische procedures.

De opleiding zal gegeven worden door Meester Rik Vanreusel en door Meester Steven De Grave, beide aangesloten bij De Groote - De Man-advocaten.

Ben je benieuwd naar de andere opleiding uit deze reeks? Klik hier


Deze opleiding is voorbehouden voor:

gerechtsdeskundigen


Over de sprekers:

Rik Vanreusel is Associate Partner en teamlead van de afdeling strafrecht bij advocatenkantoor De Groote - De Man. Op dagelijkse basis staan hij en zijn team zowel slachtoffers als verdachten bij. Rik voert procedures zowel in Vlaanderen als in Wallonië. Hij spreekt vloeiend Frans, Engels en Duits. Rik is bovendien verbonden aan de balie bij het Internationaal Strafhof in Den Haag.


Rik publiceert regelmatig voor uitgeverij Politeia en een aantal van de door hem behaalde arresten werden in vaktijdschriften gepubliceerd. Ten slotte organiseert Rik een reeks opleidingen die focust op de technisch-wetenschappelijke kant van het strafrecht zoals DNA, toxicologie, het geheugen van getuigen en de polygraaf.

Steven De Grave leidt binnen het kantoor de afdeling Data, Tech & Entertainment. Hij richt zich op de juridische vraagstukken van ondernemers en staat hen bij in geval van geschillen, de onderhandeling en opmaak van contracten en andere juridische onderwerpen.


Verder staat Steven als privacy expert bedrijven bij met betrekking tot de bescherming en correcte verwerking van persoonsgegevens, en dit in verschillende sectoren zoals gezondheid, HR, marketing, e-commerce, sport, enz.


Daarnaast heeft Steven ook veel ervaring in arbeidsrecht en helpt hij cliënten met hun arbeidscontracten of adviseert hij over arbeidsrechtelijke vragen. In het verleden werkte hij ook regelmatig als “in-house lawyer”. Die ervaring geeft hem een uniek perspectief. Hij kent immers niet alleen de uiterlijke, juridische kant van een onderneming, maar ook het reilen en zeilen van binnenuit.


Datum & Tijd
maandag 30 september 2024
14:00 17:00 (Europe/Brussels)
Locatie

POLITEIA NV/SA

Keizerslaan 34
1000 Brussel
België
+32 2 289 26 10
info@politeia.be
routebeschrijving​
Organisator

POLITEIA NV/SA

+32 2 289 26 10
info@politeia.be

DELEN
Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.