Seminarie: Innovatieve leeromgevingen op school

Inschrijving voor Seminarie: Innovatieve leeromgevingen
159,01 € 131.41 EUR
(Inclusief BTW) Q

Samenvatting

Ontdek de sleutel tot een grensverleggende onderwijservaring met onze vorming over Innovatieve Leeromgevingen. Deze is ontworpen voor leerkrachten, directeurs en beleidsmedewerkers en biedt een inzicht in het koppelen van infrastructuur aan pedagogische projecten op verschillende niveaus: S, M, L en XL-schaal.

🌟 Wat mag je verwachten?

🔍 S-schaal (Klasniveau): Duik in de wereld van klasinrichting en ontdek hoe je met eenvoudige aanpassingen een stimulerende omgeving kunt creëren die het leerproces optimaliseert. Leer hoe je de ruimte kunt personaliseren om te voldoen aan de behoeften van elke leerling.

🏫 M-schaal (Binnen het gebouw): Verken de mogelijkheden van innovatieve ruimtes zoals refters, makerspaces en gedeelde ruimtes. Ontdek hoe je deze ruimtes kunt transformeren tot bruisende centra van creativiteit en samenwerking, waar leerlingen worden uitgedaagd om hun grenzen te verleggen.

🌳 L-schaal (Op het schooldomein): Omarm outdoor education en ontdek de impact van buitenonderwijs op de algehele ontwikkeling van leerlingen. Leer hoe je het schooldomein kunt benutten om een gevarieerde en inspirerende leeromgeving te creëren.

🌐 XL-schaal (Externe partners): Ontwikkel strategieën om samen te werken met externe partners en integreer hun expertise in het onderwijsproces. Breid de horizon van je school uit door waardevolle connecties te leggen met bedrijven, instellingen en gemeenschappen.

Waarom deelnemen?

Inspiratie: Laat je inspireren door praktijkvoorbeelden en succesverhalen van scholen die al met succes innovatieve leeromgevingen hebben geïmplementeerd.

Praktische Tools: Krijg toegang tot praktische tools en tips die je direct kunt toepassen om je eigen leeromgeving te verbeteren.

Netwerkmogelijkheden: Ontmoet gelijkgestemde professionals en bouw waardevolle netwerken op voor toekomstige samenwerkingen en uitwisseling van ideeën.

Samen bouwen we aan een leeromgeving die de unieke talenten van elke leerling ontketent en voorbereidt op de uitdagingen van de 21ste eeuw! 🚀✨


Deze opleiding is bestemd voor:

Onderwijs


Over de spreker(s):

Marijn Vandevelde
Marijn Vandevelde is projectmanager bij de afdeling Netbrede Ondersteuning en Organisatie. Ze werkt samen met het Team Huisvestingsstrategie en het Team Projectmanagement Bouw dat op strategisch en tactisch niveau scholengroepen ondersteunt in de optimalisatie van hun infrastructuur, waar ze voornamelijk het pedagogisch luik opneemt bij nieuwbouw of grondige renovatie en bij campusontwikkeling.

Datum & Tijd
woensdag 25 september 2024
09:30 12:30 (Europe/Brussels)
Locatie

POLITEIA NV/SA

Keizerslaan 34
1000 Brussel
België
+32 2 289 26 10
info@politeia.be
routebeschrijving​
Organisator

POLITEIA NV/SA

+32 2 289 26 12
events@politeia.be

DELEN
Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.