Seminarie: Preventie van en omgaan met probleemgedrag in de klas: hoe de klas motiveren en activeren in het basisonderwijs?

Inschrijving
159,01 € 131.41 EUR
(Inclusief BTW) Q

Samenvatting

Een veel gestelde vraag van leerkrachten vandaag ‘hoe krijg ik controle op mijn klasgroep en kan ik tegelijk op een adequate wijze omgaan met leerlingen die meer aandacht/zorg nodig hebben?

Een leerkracht vandaag heeft het niet altijd onder de markt. In de klas ontmoet hij  leerlingen die het hem knap lastig maken. Ze storen de les, negeren regels en afspraken en moeten voortdurend tot de orde worden geroepen. Maar er zijn anderzijds ook de stille, angstige en teruggetrokken leerlingen waar hij zich zorgen over maakt. Het zou ook kunnen dat enkele leerlingen kampen met een dipje,  gepest worden of lijden onder de situatie thuis. Nog andere leerlingen gedragen zich erg bijzonder of opvallend zonder dat dit gedrag meteen verklaard kan worden.

Herken je jezelf in enkele van volgende uitspraken?

  • ‘Leerlingen hebben soms een grote mond’
  • 'Ik krijg mijn doelstellingen niet gehaald met deze klasgroep’
  • ‘Er lijkt wel bijna met elke leerling iets aan de hand’
  • ‘Er wordt van mij verwacht dat ik voor elke leerling in mijn klas een eigen aanpak heb’

Dan is deze nascholing wellicht voor jou bedoeld. Tijdens deze nascholing komen technieken aan bod om vanuit een groepsdynamisch perspectief greep te krijgen op de klasgroep en je te focussen op de lesinhoud i.p.v. voortdurend corrigerende tussenkomsten te moeten doen.

Uiteraard komen ook de ‘zorgleerlingen‘ aan bod. Welke zijn de meest voorkomende ontwikkelings- en  gedragsproblemen? Hoe wordt actueel gekeken naar deze problemen? Welke technieken  bestaan er in het aanleren van gewenst gedrag en afleren van ongewenst gedrag?

Belangrijk: Dit is een interactieve nascholing met veel mogelijkheid tot vraagstelling en uitwisseling.


Schrijf drie personen in van eenzelfde organisatie, en de vierde persoon mag gratis deelnemen. Mail in dit geval naar events@politeia.be.


Deze opleiding is bestemd voor:

Basisonderwijs


Over de spreker(s):

Maurits Wysmans
Maurits Wysmans, tot recent opleidingshoofd Sociale Readaptatiewetenschappen: kinderen, jongeren en welzijn aan de UCLL. Hij is deskundig op het domein van opvoedings-en gedragsproblemen. Hij heeft 20 jaar praktijkervaring in het Centrum voor Leerlingenbegeleiding en diverse bijkomende opleidingen in binnen- en buitenland achter de rug. Daarnaast publiceerde hij diverse artikels en is co-auteur van het boek ‘Praten met ouders’ (uitgave Lannoo Campus).

Datum & Tijd
maandag 7 oktober 2024
13:30 16:30 (Europe/Brussels)
Locatie

POLITEIA NV/SA

Keizerslaan 34
1000 Brussel
België
+32 2 289 26 10
info@politeia.be
routebeschrijving​
Organisator

POLITEIA NV/SA

+32 2 289 26 10
info@politeia.be

DELEN
Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.