Webinar: De data holder. Verplichtingen en verhouding tot het concept van de verwerkingsverantwoordelijke

Inschrijving voor Webinar: De data holder. Verplichtingen en verhouding tot het concept van de verwerkingsverantwoordelijke
149,00 € 123.14 EUR
(Inclusief BTW) Q
Samenvatting

Het begrip 'verwerkingsverantwoordelijke' (ook wel 'data controller' genoemd) is inmiddels wijdverspreid in het jargon van bedrijven en lokale overheden. Met de Data Governance Verordening introduceert de Europese wetgever echter een nieuwe term: 'gegevenshouder' (of 'data holder'). Deze nieuwe rol, die zowel door rechtspersonen als natuurlijke personen kan worden vervuld, speelt een centrale rol bij het verlenen van toegang tot bepaalde (persoons)gegevens aan derden en het delen van deze gegevens met anderen.

Tijdens dit webinar gaan we dieper in op de identificatie van gegevenshouders en bespreken we hun verantwoordelijkheden en verplichtingen. We bekijken hun rol in de Europese digitale strategie en bespreken hoe deze zich verhoudt tot de verwerkingsverantwoordelijke onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR).


Interesse in de andere twee Privacy-webinars van deze sprekers? Klik dan hier.  


Deze opleiding is bestemd voor:

Iedereen die te maken heeft met Privacy & Persoonsgegevens


Over de sprekers:

Prof. dr. Griet Verhenneman
Griet Verhenneman is professor aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid en Criminologie van de Universiteit Gent, verbonden aan het Institute for International Research on Criminal Policy (ICRP). In haar onderzoek en onderwijs concentreert ze zich op juridische en ethische vragen over privacy, gegevensbescherming en AI, in het bijzonder de bescherming van gezondheids- en andere gevoelige persoonsgegevens.

Griet is kernlid van de stuurgroep van Metamedica en i4S. Het Metamedica platform faciliteert interdisciplinair academisch onderzoek en geïntegreerd onderwijs op het gebied van gezondheidsrecht, privacyrecht en medische ethiek. i4S (Smart Solutions for Secure Societies) is een multidisciplinair economisch valorisatieplatform dat expertise uit alfa-, bèta- en gammadisciplines met betrekking tot misdaad en veiligheid, technologie, digitalisering en privacy samenbrengt.

Verder is Griet extern expert bij het Kenniscentrum van de Gegevensbeschermingsautoriteit, lid van het Data Access Committee UZGent en redactielid bij het Law & Criminology Journal (LCJ) en het Tijdschrift Privacy & Persoonsgegevens.

 
Julie Van Pée
Julie Van Pée is onderzoeker aan het Institute for International Research on Criminal Policy (IRCP) aan de Universiteit Gent, met bijzondere expertise in gegevensbeschermingsrecht en TMT. Haar onderzoek richt zich op de uitdagingen van privacy en gegevensbescherming in het licht van nieuwe en opkomende digitale technologieën, zoals AI, Blockchain en de Metaverse. Naast haar onderzoekswerk is Julie ook betrokken als ondersteunend lid van i4S (Universiteit Gent). In het verleden was Julie actief als (opeenvolgend) advocaat (contrast) en senior legal consultant (Deloitte) in de sectoren van privacy & gegevensbescherming, TMT, mededinging & distributie, life sciences & healthcare en intellectuele eigendom.

Datum & Tijd
vrijdag 11 oktober 2024
10:00 12:00 (Europe/Brussels)
Locatie

Microsoft Teams

--Microsoft Teams--
--Microsoft Teams--
routebeschrijving​
Organisator

POLITEIA NV/SA

+32 2 289 26 10
info@politeia.be

DELEN
Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.