Webinar: Juridische uitdagingen bij technologie met biometrische gegevens voor lokale besturen

Inschrijving voor Webinar: Juridische uitdagingen bij technologie met biometrische gegevens voor lokale besturen
149,00 € 123.14 EUR
(Inclusief BTW) Q

Samenvatting

Het debat over het gebruik van biometrische gegevens is opnieuw opgelaaid. In de Europese "Wet op de artificiële intelligentie" wordt in artikel 3, 'Definities', maar liefst zeven keer naar het concept verwezen. Maar hoe zit het met het gebruik van biometrische identificatie- en verificatietechnieken in België? Mogen lokale overheden zonder restricties gezichtsherkenningscamera’s plaatsen in drukke winkelstraten? Wie mag de vingerafdrukken op identiteitskaarten uitlezen? En kunnen organisatoren van sportevenementen of festivals van bezoekers eisen dat zij bij binnenkomst hun biometrische gegevens registreren, zoals gezichtsherkenning, vingerafdrukken of handpalmscans? Wat is de rol van artificiële intelligentie in deze technieken?


Deze opleiding is bestemd voor:

Iedereen die te maken heeft met Privacy & Persoonsgegevens


Over de sprekers:

Prof. dr. Griet Verhenneman
Griet is kernlid van de stuurgroep van Metamedica en i4S. Het Metamedica platform faciliteert interdisciplinair academisch onderzoek en geïntegreerd onderwijs op het gebied van gezondheidsrecht, privacyrecht en medische ethiek. i4S (Smart Solutions for Secure Societies) is een multidisciplinair economisch valorisatieplatform dat expertise uit alfa-, bèta- en gammadisciplines met betrekking tot misdaad en veiligheid, technologie, digitalisering en privacy samenbrengt.

Verder is Griet extern expert bij het Kenniscentrum van de Gegevensbeschermingsautoriteit, lid van het Data Access Committee UZGent en redactielid bij het Law & Criminology Journal (LCJ) en het Tijdschrift Privacy & Persoonsgegevens.


Julie Van Pée
Julie Van Pée is onderzoeker aan het Institute for International Research on Criminal Policy (IRCP) aan de Universiteit Gent, met bijzondere expertise in gegevensbeschermingsrecht en TMT. Haar onderzoek richt zich op de uitdagingen van privacy en gegevensbescherming in het licht van nieuwe en opkomende digitale technologieën, zoals AI, Blockchain en de Metaverse. Naast haar onderzoekswerk is Julie ook betrokken als ondersteunend lid van i4S (Universiteit Gent). In het verleden was Julie actief als (opeenvolgend) advocaat (contrast) en senior legal consultant (Deloitte) in de sectoren van privacy & gegevensbescherming, TMT, mededinging & distributie, life sciences & healthcare en intellectuele eigendom.


Datum & Tijd
dinsdag 26 november 2024
10:00 12:00 (Europe/Brussels)
Locatie

Microsoft Teams

--Microsoft Teams--
--Microsoft Teams--
routebeschrijving​
Organisator

POLITEIA NV/SA

+32 2 289 26 10
info@politeia.be

DELEN
Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.