Menu

Wie klasseert, die vindt

door Hilde De Bruyne, Johan De Reu, Inge Gerlo, Sabine Peters, Inge Schoups, Joris Vanderborght, Petra Vanhoutte, Marian Verbeek, Roeland Verhaert

Prijs
249,-
Online abonnement met jaarprijs (jan-dec). De juiste prijs wordt berekend op basis van de instapmaand.
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw.

Samenvatting

Elk bestuur en elke organisatie krijgt dagelijks een veelvoud aan documenten te verwerken, zowel op papier als digitaal. Het is een hele opgave om deze documentenstroom in goede banen te leiden.

  • Hoe organiseer je op een efficiënte manier de postverdeling, en in het bijzonder het e-mailverkeer?
  • Hoe ga je te werk om al deze documenten te ordenen?
  • Wat moet er zeker bijgehouden worden, en hoe lang?
  • En wat kan je eventueel nog meer doen?
  • Hoe voer je alles weer af?
  • Hoe zit het met de digitale archivering?
  • Hoe kan je volledig digitaal werken?

De auteurs houden steeds rekening met besturen en organisaties zonder professionele archiefdienst, maar het boek is niet uitsluitend voor hen bedoeld.

Over de auteur(s)

HDB

Hilde De Bruyne

Meer info
JDR

Johan De Reu

Johan De Reu studeerde geschiedenis en medieval and renaissance studies aan de KU Leuven en behaalde in 2010 de master na master archivistiek en hedendaags documentbeheer. Tot 2013  werkte hij als archivaris bij KADOC, waarna hij aan de slag ging bij de gemeente Dilbeek, eerst als diensthoofd archief en vanaf 2016, na het samensmelten van de diensten archief, ICT en GIS tot team informatiebeheer, als coördinator informatiebeheer. Vanaf 2015 is hij ook verantwoordelijk voor het OCMW archief. Hij is lid van de werkgroep lokaal Overheidsarchief van de  VVBAD en van de subwerkgroep selectielijst gemeenten.

Meer info
IG

Inge Gerlo

Inge Gerlo is verantwoordelijke Administratie bij het lokaal bestuur Olen.

Meer info
SP

Sabine Peters

Sabine Peters heeft een diploma in communicatie. Ze werkte eerst 15 jaar in hoofdzakelijk marcom-bureaus alvorens in 2011 de overstap te maken naar de lokale overheid, meer bepaald naar stad Genk. Sinds 2016 is ze daar aan de slag als deskundige informatiemanagement binnen de afdeling Interne Dienstverlening. 

Meer info
IS

Inge Schoups

Inge Schoups is stadsarchivaris van Antwerpen. Werkervaring heeft zij voordien verworven in het Rijksarchief Gent, aan de Universiteit Gent en bij het Algemeen Rijksarchief te Brussel. In 2003 behaalde zij een master publiek management. Bij de stad Antwerpen is het stadsarchief trekker in het realiseren van het digitaal werken en digitaal archiveren. Het stadsarchief heeft sedert 2007 een digitaal depot dat vanaf 2009 ontsloten is voor publiek en gebruikers via de website. Vanaf 2010 werken stad en OCMW onder haar leiding aan een gezamenlijk (digitaal) informatieen archiefbeheer. Alle archieven worden bewaard en ter beschikking gesteld in het FelixArchief(.be). Zij is mede-oprichter en thans voorzitter van het Expertisecentrum DAVID dat zich toelegt op onderzoeksvragen over digitaal documentbeheer en digitale archivering.

Meer info
JV

Joris Vanderborght

Joris Vanderborght werkte als consulent archief- en documentbeheer bij Kind en Gezin, als gemeentearchivaris van Sint-Pieters-Leeuw en als stadsarchivaris van Ninove. Hij publiceerde als lid van de werkgroep Lokaal Overheidsarchief van de VVBAD of individueel enkele artikelen inzake het beheer van gemeentearchief in de tijdschriften Lokaal van de VVSG en Meta van de VVBAD. Hij ontwierp een classificatie volgens functies voor gemeentearchieven in het kader van zijn bijdrage aan de selectierichtlijnen voor deze archieven. Sinds 1 oktober 2012 werkt hij als archivaris voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

Meer info
PV

Petra Vanhoutte

Petra Vanhoutte is projectleider bij VERA.

Meer info
MV

Marian Verbeek

Marian Verbeek is stafmedewerker gemeentelijke werking en organisatie, gemeenteraadsverkiezingen bij de Vereniging van Vlaamse Steden & Gemeenten (VVSG).

Meer info
RV

Roeland Verhaert

Roeland Verhaert is consulent bij het Stadsarchief Antwerpen.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Hilde De Bruyne, Johan De Reu, Inge Gerlo, Sabine Peters, Inge Schoups, Joris Vanderborght, Petra Vanhoutte, Marian Verbeek, Roeland Verhaert
ISBN (print): 9782509002150
Verschijningsdatum: 2020-12-19
Type Digitaal Vastbladig boek

Ook interessant

Bestuur & organisatie, Communicatie & informatie, Cultuur & vrije tijd

Handboek vzw's

SCWITCH

Bestel

Bestuur & organisatie

Codex overheidsopdrachten | Editie 2021

Steven Van Garsse

Bestel

Bestuur & organisatie

Artikelsgewijze commentaar op de (nieuwe) wetgeving overheidsopdrachten | Print + digitaal met abonnement

Steven Van Garsse

Bestel

Bestuur & organisatie

Lokaal financieel management

Jan Leroy

Bestel

Bestuur & organisatie

Algemene Boekhouding: Algemene Inleiding

Christophe Vanhee

Bestel

Bestuur & organisatie

Algemene Boekhouding: Passiva

Christophe Vanhee

Bestel