Menu

Wegwijs in het kaderdecreet bestuurlijke handhaving

door Frankie Schram

Prijs
55,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

In het Belgisch Staatsblad werd op 13 mei 2019 het kaderdecreet betreffende de bestuurlijke handhaving gepubliceerd. Deze tekst trad in werking vanaf de tiende dag na de publicatie ervan. Het kaderdecreet is niet zomaar te vergelijken met andere decreten, net doordat het een kaderdecreet is. Het kaderdecreet is dan ook maar het begin van een verhaal over de uitbouw van bestuurlijke handhaving in Vlaanderen.

Het hele plaatje zal pas duidelijk worden wanneer de huidige tekst verder zal worden uitgebouwd in een volgende tranche en wanneer sectorale decreten het kaderdecreet geheel of gedeeltelijk van toepassing verklaren op een bepaalde sector.

Deze publicatie poogt het kaderdecreet bestuurlijke handhaving in een bredere beleids- en juridische context te situeren en te analyseren. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de teksten zoals die in de parlementaire voorbereiding terug te vinden zijn.

Over de auteur(s)

FS

Frankie Schram

Frankie Schram is professor aan het KU Leuven Instituut voor de Overheid, faculteit Sociale Wetenschappen. Hij was in het verleden ook professor bestuursrecht aan de Antwerp Management School (AMS) en gastprofessor aan de faculteit Rechten van de Universiteit Antwerpen. Hij is lid en secretaris van de Commissie voor de toegang tot en het hergebruik van bestuursdocumenten en van de Federale Beroepscommissie voor de toegang tot milieu-informatie, beide met zetel in de FOD Binnenlandse Zaken. Hij behoort ook tot de leden van de Vlaamse Toezichtcommissie voor de verwerking van persoonsgegevens.   Frankie Schram is hoofdredacteur van de door Politeia uitgegeven boekenreeks en het gelijknamige Tijdschrift Privacy en Persoonsgegevens en auteur van verschillende andere publicaties over bestuursrecht.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Frankie Schram
ISBN (print): 9782509035875
Verschijningsdatum: 2019-12-01

Ook interessant

Recht

Codex Privacy: verwerking van persoonsgegevens en persoonsregistratie in Belgiƫ

Frankie Schram

Bestel

Recht

Hergebruik van overheidsinformatie | Print + digitaal met abonnement

Frankie Schram

Bestel

Politie & veiligheid, Recht

Handboek van de Indicatieve Tabel i.v.m. lichamelijke en andere schade

Walter Peeters

Bestel

Recht

Codex algemene verordening gegevensbescherming

Dirk De Bot

Bestel

Recht

Codex Privacy: regelgeving op internationaal en Europees niveau | Print

Frankie Schram

Bestel

Recht

Reeks Privacy & Persoonsgegevens | Print + Digitaal

Frankie Schram

Bestel