Menu

Lean Expert in Zorg en Welzijn

door Hans Crampe

Prijs
119,-
E-book met 5 persoonlijke downloads.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Stapels boeken zijn er al geschreven over Lean management, maar de vertaling naar de praktijk blijft moeilijk. Ook in de gezondheids- en welzijnssector heerst heel wat spraakverwarring.

In dit boek vindt u een algemeen overzicht van wat Lean nu precies inhoudt, in een heldere taal en verrijkt met veel voorbeelden uit de zorg- en welzijnssector.

Nadat u bent ingeleid in de wereld van de verspillingen, reiken we u concrete tools en technieken aan om te starten met Lean management. U leert ook de bril van uw klanten op te zetten: hoe kijken zij naar uw organisatie?

Een Lean project betekent vaak dat uw medewerkers moeten veranderen, en dat is niet steeds eenvoudig. Ook daarvoor vindt u in dit boek een handig referentiekader. Hoe krijgt u werkelijk iedereen mee? Hoe haalt u het beste uit elke medewerker? Niet door iedereen op dezelfde manier te benaderen, maar door te vertrekken vanuit het DISC-profiel van uzelf en dat van uw medewerkers. Dat wordt in dit boek geduid aan de hand van een verhaal. U kan ook uw eigen DISC-profiel en dat van uw team bepalen met de ingevoegde test.

Tot slot besteden we aandacht aan mogelijke valkuilen bij het opstarten van een Lean project. Daarbij vormt dit boek het ideale houvast om meteen aan de slag te gaan met Lean management in uw organisatie.

De inhoud van dit boek is afgestemd op de ‘International Independent Board for LEAN Certification Book of Knowledge’ en dient als basis voor de accreditatie als Black Belt in Health Care.

Over de auteur(s)

HC

Hans Crampe

Hans Crampe is momenteel algemeen directeur in AZ Oudenaarde. Daarnaast geeft hij opleidingen en advies op het vlak van management. Hij put hierbij uit ervaringen uit de ziekenhuiswereld, woon-en zorgcentra en andere zorg- en welzijnsorganisaties. Hij is bachelor verpleegkundige en heeft een master ziekenhuiswetenschappen en een master aggregaat. Hij behaalde tevens diverse postgraduaatdiploma's (bedrijfskunde, accountancy, financiewezen ...).

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Hans Crampe
ISBN (print): 9782509042743
ISBN (digitaal): 9782509042897
Verschijningsdatum: 2023-05-03
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Personeel

De kracht van zelfsturende teams

Daan Sorgeloos
Guido Maes
Toon Torbeyns
Carla Arp

Bestel

Personeel

Gekonkelfoes in organisaties

Nele Verrezen

Bestel

Personeel

Werken met de SWOT-analyse - 3de editie

Simonne Vermeylen

Bestel

Personeel

Beïnvloeden van het proces van kwaliteitsmanagement | 2de editie

Theo Wijnen

Bestel

Personeel

Vergadertechnieken - Vergaderen is (geen) kinderspel

Jos Huypens
Joke Renneboog

Bestel

Personeel

Veerkrachtig sturen, productief samenwerken

Chris Aertsen
Leen Van Lindt
Annick Vanhove
Theo Wijnen

Bestel