Bouwen aan een breed sociaal beleid (Cahier 5): Maatschappelijk werk | Zonder abonnement

https://www.politeia.be/web/image/product.template/15972/image_1920?unique=9b69131

36,79 € 36.79 EUR 36,79 €

0,00 €

Not Available For Sale

  • Formules

Deze combinatie bestaat niet.

Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Online lezen op Politeia Online

Samenvatting

Maatschappelijk werkers staan in voor de concrete uitvoering van de maatschappelijke dienstverlening die iedereen het recht moet garanderen een leven te leiden dat beantwoordt aan de menselijke waardigheid. De focus in ligt in deze publicatie op het maatschappelijk werk dat de vraag naar maatschappelijke bijstand onderzoekt.

Vragen naar bijstand nemen toe en zijn vaker zeer complex. Maatschappelijk werkers moeten de brug zien te vormen tussen wetten die een inherente spanning met zich mee brengen. Enerzijds het toetsen van een situatie aan formele criteria zoals status, inkomen of leeftijd. Anderzijds het nagaan van de manier waarop mensen hun situatie ervaren, definiëren en vorm willen geven.

Bovendien heerst de idee dat maatschappelijk werk in het OCMW controlerend en bureaucratisch zou zijn; geen echt sociaal werk.Toch zijn het recht op maatschappelijke dienstverlening en de mogelijkheid de meest geëigende methoden van het maatschappelijk werk in te zetten fundamenteel. Ze vormen het sluitstuk van een breed sociaal beleid. Met deze publicatie willen we die statutaire vorm van sociaal werk grondig in het daglicht stellen.

Deze publicatie verschijnt in de reeks Bouwen aan een breed sociaal beleid.
(Niet apart beschikbaar.)

Product Specificaties

ISBN :
N/A
Verschijningsdatum:

30-11-2020