Bouwen aan een breed sociaal beleid (Cahier 7): Vrije tijd, een hefboom voor sociaal beleid | Zonder abonnement

https://www.politeia.be/web/image/product.template/15974/image_1920?unique=9b69131

36,79 € 36.79 EUR 36,79 €

0,00 €

Not Available For Sale

  • Formules

Deze combinatie bestaat niet.

Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Online lezen op Politeia Online

Samenvatting

Het recht op vrije tijd is een wettelijk bepaald recht. Het kader van de sociale grondrechten veronderstelt een actieve tussenkomst van de overheid om grondrechten te faciliteren, met als uiteindelijke doel gelijke kansen te realiseren op het vlak van vrije tijd.

Participatie aan vrije tijd als een te realiseren doel, kunnen we bestempelen als ‘work in progress’. Er gebeurt lokaal heel wat. Ondanks dat lokale besturen aandacht hebben voor vrije tijd als grondrecht, zijn we er nog lang niet.  

In dit cahier schetsen we een beeld van wat lokale besturen ondernemen in functie van het recht op vrije tijd, maar ook welke uitdagingen zich aandienen en hoe die gecounterd kunnen worden. We hebben het ook over participatie aan vrije tijd als middel in een breder sociaal beleid. Welke rol kan ‘vrije tijd’ in lokaal sociaal beleid spelen? Wordt vrije tijd als hefboom gebruikt in functie van inclusief beleid, armoedebeleid, tewerkstellingsbeleid … ? Draagt praktijkontwikkeling in vrije tijd bij tot sociaal beleid en vice versa? Die vragen wijzen er op dat een grondrecht als vrije tijd niet kan losgekoppeld worden van andere grondrechten.

Deze publicatie verschijnt in de reeks Bouwen aan een breed sociaal beleid.

Product Specificaties

ISBN :
N/A
Verschijningsdatum:

13-12-2021