Handboek Schuldbemiddeling | Huurschulden

https://www.politeia.be/web/image/product.template/11631/image_1920?unique=4f6e2ac

112,26 € 112.26 EUR 112,26 €

112,26 €

Not Available For Sale

    Deze combinatie bestaat niet.

    Samenvatting

    Huren is er de laatste tijd niet eenvoudiger op geworden. Duidelijke wetgeving is nochtans belangrijk: in Vlaanderen huren iets meer dan een half miljoen huishoudens hun woning, appartement, studio of kamer. De woninghuurwet van 1991 probeerde de contractuele relatie tussen huurder en verhuurder in evenwicht te brengen. Na de zesde staatshervorming werd het huurrecht Vlaamse materie. Op 1 januari 2019 trad het Vlaams woninghuurdecreet in werking. Dat legt eigen accenten in onder meer de opzegging van het kortlopend huurcontract en de medehuur. Schriftelijke contracten die voor deze datum werden gesloten, blijven voor hun volledige duur en mogelijke verlenging onder toepassing van de woninghuurwet vallen. Het is duidelijk dat beide regimes nog een tijdlang naast elkaar blijven bestaan. Vandaar dat ze in deze publicatie allebei uitgebreid aan bod komen.

    De afgelopen jaren zijn de huurprijzen op de private huurmarkt sterk blijven stijgen en voor velen onbetaalbaar geworden. Veel huurders willen hun heil op de sociale huurmarkt zoeken. Hoe men aan een sociale woning kan geraken en wat de regels zijn als men er eenmaal een huurt, wordt daarom ook uitvoerig behandeld.

    Dit boek verschijnt in de reeks Handboek Schuldbemiddeling, hét referentiewerk voor budget- en schuldhulpverlening in Vlaanderen. Deze publicatie bestaat uit een online platform en een reeks handboeken op papier. 

    Over de Auteur(s)


    Product Specificaties

    ISBN :
    N/A
    Verschijningsdatum:

    30-09-2021

    Tags :

    Ook interessant

    Budget- en schuldhulpverlening

    42,45

    Eerste hulp bij financiële moeilijkheden

    37,74

    Handboek Schuldbemiddeling

    0,00

    Handboek Schuldbemiddeling | Collectieve schuldenregeling & zelfstandigen en schulden

    112,26

    Handboek Schuldbemiddeling | Gezondheidsschulden

    83,96

    Handboek Schuldbemiddeling | Huurschulden (editie 2024)

    112,26