Menu

Hopende U hiermede voldoende geïnformeerd te hebben

Tips voor duidelijke bewonersbrieven

door Katrien Janssens, Farida Barki

Prijs
45,-
E-book met 5 persoonlijke downloads.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

In samenwerking met Wablieft en Kortom vzw.

Fijn als je met een brief de bewoners op de hoogte houdt van werken in hun straat of een evenement in de buurt. Maar wat als ze er weinig van begrijpen?

Farida en Katrien van Wablieft geven je tips, zodat jij je boodschap nog duidelijker kan overbrengen. Je leert hoe je technische informatie vertaalt in een leesbare brief en hoe je structuur brengt in die tekst. En passant krijg je ook een antwoord op enkele prangende vragen, zoals: wie moet een bewonersbrief ondertekenen? Hoe geef ik constructief feedback op teksten van mijn collega’s? Zijn bewonersbrieven op papier niet achterhaald?

Enkele handige sjablonen en een webpagina vol inspiratie krijg je cadeau. Hopende u hiermede voldoende geïnformeerd te hebben, uiteraard.

Katrien Janssens en Farida Barki ademen duidelijke taal. Bij Wablieft maken ze al jarenlang teksten toegankelijker en geven ze trainingen duidelijke taal aan overheden en organisaties.

www.duidelijketaal.be
www.wablieft.be

Deze publicatie maakt deel uit van de reeks 'Communicatie in de publieke sector'. Abonnees genieten van het voordeeltarief en krijgen automatisch de volgende publicatie die in deze reeks verschijnt, toegestuurd. Je betaalt per titel en kunt op elk moment opzeggen. Meer info? Mail de uitgever.

Over de auteur(s)

KJ

Katrien Janssens

Katrien is redacteur en trainer bij Wablieft. In de middelbare school organiseerde Katrien een cursus Esperanto tijdens de middagpauze. De wereldvrede zou een kwestie van tijd zijn, als elke mens op aarde deze eenvoudige taal zou leren. Nadien gaf ze les aan laaggeletterde en anderstalige volwassenen. Via een ommetje in de wereld van redactie en copywriting, kwam ze in 2016 bij Wablieft terecht. De rode draad in haar verhaal? Elkaar verstaan, zonder drempels. De wereldvrede zal ze bij Wablieft niet kunnen realiseren. Maar wanneer jouw boodschap goed aankomt bij je lezer, zetten we toch een kleine stap in de richting. 

Meer info
FB

Farida Barki

Een taalmens in hart en nieren, dat is Farida. Daarom is ze sinds 2009 redacteur en trainer duidelijke taal bij Wablieft. Geduldig schaaft ze aan een tekst tot die kristalhelder is voor een breed publiek. Bovendien houdt ze ervan om concreet te werken met teksten van cursisten. Als ze ziet wat voor sprongen ze maken tijdens een training of coaching, dan glimt ze van trots. Farida is ook co-auteur van de publicatie ‘Hopende u hiermede voldoende geïnformeerd te hebben. Tips voor duidelijke bewonersbrieven’.  

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Katrien Janssens, Farida Barki
ISBN (print): 9782509040626
ISBN (digitaal): 9782509040657
Verschijningsdatum: 2022-01-17
Aantal pagina’s: 144
Type Digitaal Vastbladig boek

Ook interessant

Communicatie & informatie

Allemaal digitaal?

Ilse Mariën
Sara Van Damme

Bestel

Communicatie & informatie

Visuele identiteit in 10 stappen

Christophe Ruys

Bestel

Communicatie & informatie

Sociale media

Jan Van Hee

Bestel

Communicatie & informatie

Reputatiemanagement

Geert Stox
Machteld Weyts (Billie Bonkers)

Bestel

Communicatie & informatie

Klare taal

Gonnie Put

Bestel

Communicatie & informatie

De interactieve overheid

Bart Noels

Bestel