5 X smart cities - Een reisgids naar de slimme stad (VUB)

https://www.politeia.be/web/image/product.template/11219/image_1920?unique=95925de

16,04 € 16.04 EUR 16,04 €

16,04 €

Not Available For Sale

    Deze combinatie bestaat niet.

    Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

    Samenvatting

    De auteur van deze content neemt je mee op een trip langs vijf smart-city-bestemmingen in Europa, die hem de afgelopen jaren tijdens verschillende bezoeken sterk geboeid hebben. Hij toont hoe de steden het elk op hun manier hebben aangepakt, omdat deze plaatsen ook jou en jouw stad kunnen inspireren en veranderen.

    Geen van deze steden is de ultieme, of meest complete slimme stad. De ultieme slimme stad bestaat waarschijnlijk niet, maar de voorbeelden in dit boekje hebben wel allemaal een erg interessante invalshoek. Deze content wil een bron van ideeën zijn, maar het heeft ook de ambitie om je écht tot reizen aan te zetten.

    Smart-city-toerisme is booming business. Steeds meer beleidsmensen, bedrijfsleiders, creatievelingen en onderzoekers gaan op studietrip naar de toonaangevende smart cities. Een smart city moet je nu eenmaal zien om te weten of het werkt. Maar ook niet-specialisten kunnen hier wat aan hebben.

    Mensen reizen niet enkel meer naar New York of Amsterdam om er een lijstje bezienswaardigheden af te werken. Ze willen een stad ervaren die duurzaam, menselijk, sociaal, dynamisch, avontuurlijk en verbluffend is: allemaal eigenschappen van een geslaagde smart city. Misschien willen ze zich ook laven aan het gevoel dat zo’n slimme stad ook hun leven kan veranderen. Het doet hen dromen over wat de toekomst van hun eigen stad zou kunnen zijn.


    Over de Auteur(s)


    Product Specificaties

    ISBN :
    N/A
    Verschijningsdatum:

    28-11-2017


    Ook interessant

    Artificiële intelligentie voor lokale besturen

    27,36

    De humane stad

    36,79

    Lokale preventie en veiligheid | 3de editie

    0,00

    Aan de slag met buurtgerichte zorg

    33,02

    Algemene boekhouding: Activa | Print

    55,66

    Algemene boekhouding: Algemene inleiding | Print

    50,00