Menu

Inspiratieboek voor creatieve dans- en bewegingslessen

door Sabin Ceulemans

Prijs
49,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

De lessen in dit inspiratieboek bieden een vertrekpunt, een houvast of een opfrissing voor leerkrachten die de artistieke groei van hun leerlingen door middel van dans en beweging willen stimuleren. Via verscheidene opdrachten, danskaarten en rolverdelingen laat je je leerlingen creëren, ontdekken, samenwerken, onderzoeken, presenteren en schitteren.

Met dit inspiratieboek worden leerkrachten (uit het deeltijds kunstonderwijs, uit het lager onderwijs, muzische vorming, lichamelijke opvoeding …) geïnspireerd om creatief met dans en beweging aan de slag te gaan binnen hun lessen. Je vindt in dit boek geen uitgeschreven danspassen, maar wel uitgewerkte opdrachten met bijhorende muziek. Zowel leerkrachten mét als zonder dans- en bewegingservaring kunnen er onmiddellijk mee van start gaan. De lessen zijn bestemd voor leerlingen tussen 6 en 12 jaar en zijn geordend volgens moeilijkheidsgraad.

De opdrachten worden steeds binnen een thema gegeven om de verbeelding en inleving van de leerlingen aan te spreken. Door al dit inspiratiemateriaal krijg je de goesting om met je leerlingen creatief en bewegend aan de slag te gaan en ervaar je snel hoeveel plezier ze hieraan beleven.

Dans- en bewegingsplezier verzekerd!

Over de auteur(s)

SC

Sabin Ceulemans

Sabin Ceulemans studeerde en behaalde haar diploma klassieke dans aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen. Na haar opleiding werd ze deel van Dance Apprentice Network Across Europe waar ze werkte met verschillende choreografen, waaronder Frédéric Flamand, William Forsythe, Wayne Mc Gregor en Angelin Preljocaj. Verder danste ze in voorstellingen voor o.a. Leine en Roebana, Focusdance en AVA Dance Company. Als danser stond ze in de finale van “The Choreographic competition in Arhus” en won ze een bronzen medaille op “Le Concours International de Danses de Biarritz”. Ze behaalde haar diploma leerkracht dans met grote onderscheiding aan de specifieke lerarenopleiding (AP Hogeschool) en gaf lessen in klassiek ballet, hedendaagse dans, compositie en improvisatie. Dat deed ze in het deeltijds kunstonderwijs (Ma’GO, AMWD Mortsel a.i.), het kunstsecundair onderwijs (de!Kunsthumaniora, RSG t’Rijks, MUDA a.i., Kunsthumaniora Brussel) en voor Retina Jongeren en Kinderen. Ze gaf klassiek ballet en dansanalyse aan de bachelor dans van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (AP Hogeschool) en vakdidactiek klassiek ballet aan de specifieke lerarenopleiding dans (a.i.). Als choreografe maakte ze dansstukken voor Compagnie Arlekino, Retina Jongeren en de!Kunsthumaniora. Ze behaalde met haar choreografie ‘Three Third’ met de dansers van Junior Compagny Arlekino de ‘Prijs voor Jong Danstalent’ in 2011. Momenteel geeft ze danslessen in academie HSN (Hemiksem, Schelle, Niel en Aartselaar), verzorgt ze bewegingslessen binnen KunstKuur in de lagere school en geeft ze occasioneel vormingen in opdracht van OVSG.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Sabin Ceulemans
ISBN (print): 978-2-509-04322-1
Verschijningsdatum: 2023-10-25
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Onderwijs

Iedereen telt

Luc De Man
Marc Van den Brande

Bestel

Onderwijs, Personeel, Politie & veiligheid

Een job bij de politie | 7de editie (het oude: ik word politie-inspecteur)

Bart De Cocker
Fanny De Maeght
Kevin De Vlieger
Nathalie Adam

Bestel

Onderwijs

De toekomst van het onderwijs aan jonge kinderen

Bestel

Onderwijs

Gemeentelijk onderwijs: verzelfstandigen en samenwerken

Jurgen Bal

Bestel

Onderwijs

Zeg het maar

Vera Van de Velde

Bestel

Onderwijs

Beleid voeren in het onderwijs - De lerareneditie

Bestel