Auteurs & partners

Sabin Ceulemans

Auteurs

Sabin Ceulemans
--Sabin Ceulemans--

Sabin Ceulemans studeerde en behaalde haar diploma klassieke dans aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen. Na haar opleiding werd ze deel van Dance Apprentice Network Across Europe waar ze werkte met verschillende choreografen, waaronder Frédéric Flamand, William Forsythe, Wayne Mc Gregor en Angelin Preljocaj. Verder danste ze in voorstellingen voor o.a. Leine en Roebana, Focusdance en AVA Dance Company. Als danser stond ze in de finale van “The Choreographic competition in Arhus” en won ze een bronzen medaille op “Le Concours International de Danses de Biarritz”.

Ze behaalde haar diploma leerkracht dans met grote onderscheiding aan de specifieke lerarenopleiding (AP Hogeschool) en gaf lessen in klassiek ballet, hedendaagse dans, compositie en improvisatie. Dat deed ze in het deeltijds kunstonderwijs (Ma’GO, AMWD Mortsel a.i.), het kunstsecundair onderwijs (de!Kunsthumaniora, RSG t’Rijks, MUDA a.i., Kunsthumaniora Brussel) en voor Retina Jongeren en Kinderen. Ze gaf klassiek ballet en dansanalyse aan de bachelor dans van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (AP Hogeschool) en vakdidactiek klassiek ballet aan de specifieke lerarenopleiding dans (a.i.).

Als choreografe maakte ze dansstukken voor Compagnie Arlekino, Retina Jongeren en de!Kunsthumaniora. Ze behaalde met haar choreografie ‘Three Third’ met de dansers van Junior Compagny Arlekino de ‘Prijs voor Jong Danstalent’ in 2011.

Momenteel geeft ze danslessen in academie HSN (Hemiksem, Schelle, Niel en Aartselaar), verzorgt ze bewegingslessen binnen KunstKuur in de lagere school en geeft ze occasioneel vormingen in opdracht van OVSG.

Publicaties

Inspiratieboek voor creatieve dans- en bewegingslessen
Inspiratieboek voor creatieve dans- en bewegingslessen

46,23