Bouwen aan een breed sociaal beleid (Cahier 10): Ruimte doordenken in een lokaal sociaal beleid | Zonder abonnement

https://www.politeia.be/web/image/product.template/15977/image_1920?unique=9b69131

36,79 € 36.79 EUR 36,79 €

0,00 €

Not Available For Sale

  • Formules

Deze combinatie bestaat niet.

Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Online lezen op Politeia Online

Samenvatting

In dit cahier over ruimte en een breed (lokaal) sociaal beleid brengen we een divers palet aan bijdragen bijeen, die dieper ingaan op het belang van beleidsmatig doordenken over ruimte. (Publieke) ruimte is het product van maatschappelijke verhoudingen en wordt mee bepaald door visies op de samenleving.

Hoe (publieke) ruimte is vormgegeven, wie er gebruik van maakt en welke sociale relaties en  normen er kunnen bloeien, is geen neutraal gegeven. Een sociaalruimtelijk perspectief betekent dat maatschappelijke problemen en mogelijkheden van mensen worden gelezen door een ruimtelijke bril.

Ruimte bepaalt welke sociale relaties we met elkaar kunnen aanknopen. Het is belangrijk om sociale dynamieken in ruimtes te begrijpen vooraleer er wordt ingegrepen. Een speelplein aanleggen kan zeer wenselijk zijn vanuit het perspectief van kinderen, maar wat met de huidige pleingebruikers?

Ingrijpen in ruimtes heeft altijd wenselijke, minder wenselijke en niet-gekende effecten op het leven van mensen.

In dit cahier over een breed sociaal beleid en ruimte hebben we gekozen voor verscheidenheid. Elke bijdrage thematiseert ruimte op een verschillende manier.

Deze publicatie verschijnt in de reeks Bouwen aan een breed sociaal beleid.


 


Product Specificaties

ISBN :
N/A
Verschijningsdatum:

19-10-2023