Masterclass: Stadsdichterschap

Inschrijving voor Masterclass: Stadsdichterschap (inclusief publicatie)
59,00 € 48.76 EUR
(Inclusief BTW) Q

Samenvatting

Overweeg je als lokaal bestuur een stadsdichter aan te stellen? Heb je al een stadsdichter maar wil je het als lokaal bestuur anders/beter aanpakken of ben je gewoon nieuwsgierig naar hoe andere lokale besturen het aanpakken? Ben je zélf stadsdichter of heb je de ambitie het ooit te worden? Lees dan zeker verder!

Het warm water telkens opnieuw uitvinden. Dat is een gevoel dat lokale besturen en stadsdichters delen. Hoewel er veel expertise en ervaring op het terrein aanwezig is, raakt de informatie moeilijk verspreid. Tijdens deze workshop gaat Steven Van de Putte - gewezen stadsdichter van Deinze en auteur van het boek ‘Iedereen stadsdichter’ (Politeia, 2024) - dieper in op de acht functies van het stadsdichterschap en illustreert hij deze met goede praktijken uit Vlaanderen en Nederland. Verder licht hij aan de hand van schema’s en contractclausules zijn samenwerkingsmodel toe. Van de objectieve selectieprocedure over het auteurs – en licentiecontract tot projectmanagement, de masterclass toont aan hoe lokale besturen het stadsdichterschap optimaal kunnen implementeren in hun beleidscycli en meerjarenplanning.

Een inspirerende namiddag, sowieso!

PS: Elke deelnemer krijgt een exemplaar van ‘Iedereen stadsdichter’ mee naar huis. 😉


Deze opleiding is bestemd voor:

Personen die werkzaam zijn binnen lokale besturen en cultuur & vrije tijd


Over de spreker:

Steven Van de Putte is licentiaat in de taal- en letterkunde en jurist, gespecialiseerd in vastgoedrecht, ruimtelijke ordening en milieuwetgeving. Hij werkte van 2001 tot 2020 bij de provincie Oost-Vlaanderen en bekleedde er onder meer de functie van vastgoedexpert. Momenteel is hij aan de slag als jurist en diensthoofd bestuurszaken bij de stad Deinze. Vanuit die functies raakte hij niet alleen sterk vertrouwd met het patrimoniumbeleid van lokale besturen, maar leerde hij ook de expertise en de dienstverlening van de Vlaamse administratie op het vlak van vastgoed kennen.


Datum & Tijd
dinsdag 19 november 2024
14:00 16:30 (Europe/Brussels)
Locatie

POLITEIA NV/SA

Keizerslaan 34
1000 Brussel
België
+32 2 289 26 10
info@politeia.be
routebeschrijving​
Organisator

POLITEIA NV/SA

+32 2 289 26 10
info@politeia.be

DELEN
Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.