Bouwen aan een breed sociaal beleid (Cahier 6): Van impact naar impactgedreven handelen | Zonder abonnement

https://www.politeia.be/web/image/product.template/15973/image_1920?unique=9b69131

36,79 € 36.79 EUR 36,79 €

0,00 €

Not Available For Sale

  • Formules

Deze combinatie bestaat niet.

Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Online lezen op Politeia Online

Samenvatting

Veel bestuurders willen graag weten wat de impact is van hun beleidsbeslissingen. Maar ook andere vormgevers aan beleid - en dan denken we in eerste instantie aan sociaalwerkpraktijken - koesteren de vraag naar de impact die ze hebben in het leven van mensen en ruimer in de samenleving.

Maar vergis je niet. Onder de schijnbaar eenvoudige vraag naar impact ligt een moeilijk pad met allerlei theoretische, ethische, politieke en methodologische struikelblokken. In een klassieke benadering steunt het meten van de uitkomsten van een beleid op de logica van voorspelbaarheid en beheersbaarheid, maar in werkelijkheid gaat het om complexe sociale processen die niet altijd even strikt meetbaar zijn.

Willen we met andere woorden werken rond impact, dan is er nood aan een breder perspectief. Een perspectief waarin alle betrokkenen en dus per definitie een verscheidenheid aan perspectieven kunnen deelnemen. Dat kan door het belang van impact te beschouwen als een sociale praktijk.

In dit cahier ligt de focus op samenwerking en interactie tussen beleid en de praktijken die vorm geven aan dat beleid. Nadenken over impact is tenslotte ook nadenken over die samenwerking.

Deze publicatie verschijnt in de reeks Bouwen aan een breed sociaal beleid.

Product Specificaties

ISBN :
N/A
Verschijningsdatum:

21-06-2021