Klachtenmanagement voor openbare besturen

https://www.politeia.be/web/image/product.template/15935/image_1920?unique=ec12943

334,00 € 334.0 EUR per jaar

0,00 €

Not Available For Sale

  • Formules

Deze combinatie bestaat niet.

Online abonnement met jaarprijs (jan-dec). 

Deze prijs is incl. btw.

Samenvatting

Mensenwerk is niet altijd perfect. Ook dienstverlening is niet altijd in overeenstemming met wat de burger ervan verwacht. Dat geeft aanleiding tot klachten.

De overheid, die streeft naar een optimale relatie met de burger, heeft al heel wat gedaan op het gebied van klachtenmanagement: de introductie van talrijke ombudsdiensten, het Vlaamse Klachtendecreet, de Klachtenordonnantie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het Gemeentedecreet zijn daar goede voorbeelden van. Maar klachtenbehandeling en klachtenmanagement bij de overheid zijn nog volop in beweging.

Deze content is bedoeld als ondersteuning voor overheden en organisaties die hun relatie met de burger op een degelijke manier willen uitbouwen. We gaan ervan uit dat er niet één weg is, niet één model dat op elke organisatie van toepassing is. Een klachtenmanagement moet men immers uitbouwen vanuit een concrete organisatie, rekening houdend met haar mogelijkheden en beperkingen.

De inhoud is zowel wetenschappelijk als praktisch van aard. Bestaande klachtensystemen worden geanalyseerd en beoordeeld, en een aantal praktijkvoorbeelden maken de materie levendig. Er wordt op zoek gegaan naar de succesfactoren van een goed uitgebouwd klachtenmanagement, rekening houdend met de specificiteit van elke organisatie.

Deze informatie is niet alleen bedoeld voor lokale en bovenlokale overheden, elke overheidsgerelateerde organisatie zal het kunnen gebruiken in haar relaties met het publiek.

Abonnees (print+digitaal) ontvangen deze vier publicaties:

Abonnees (digitaal):

  • krijgen online toegang tot alle content.


Over de Auteur(s)


Product Specificaties

ISBN :
N/A
Verschijningsdatum:

07-02-2022


Ook interessant

België: een handleiding | 4de editie

71,70

Bestuurlijk handhaven

0,00

Burger en bestuur | 9de editie

60,38

De wijziging van een overheidsopdracht in uitvoering

0,00

Een academiejaar in rechtsregels

33,02

Een schooljaar in rechtsregels

0,00